Ben & Jerry’s Sundae Marshmallow & S’more!

Ben & Jerry's Sundae Marshmallow & S'more!

Ben & Jerry’s Sundae Marshmallow & S’more! utannonserades för länge sedan och nu finns den äntligen i butik för det facila priset av ca 75 kronor för 316 gram glass. Burken är lättviktig men ska visa sig innehålla mycket smått och gott. Glassen har en rekordlång beskrivning som lyder;

Chocolate Ice Cream with Chocolate Cookie Dough & Marshmallow Swirls, Topped with Creamy Whipped Ice Cream, Toasted Caramel Swirls and Popping Candy Chocolate Chunks

Överst finns ett snyggt lager av mjukglass med en fin virvel av kolasås. När glassen skopas upp finns en ännu snyggare virvel av smält marshmallow. Doften av choklad är det som märks tydligast.

Glassbasen av chokladglass är riktigt god och gräddig med mycket smak. Toppen av mjukglass smakar mycket vanilj och har en lite speciell seg konsistens och helt ärligt känns den lite onödig och som billig utfyllnad även om mixen med chokladen blir bra.

Antalet olika bitar som finns nedblandade i glassen utgör nog något rekord. Här finns sega och oväntat släta kakdegsbitar som smakar lite mjöl men mest socker och choklad. På toppen finns mörk choklad med poppande godis som poppar lite grann bara.

Vi hittar också en virvel av kolasås som är god men anonym och en virvel av marshmallow som är sliskigt söt och härlig i konsistensen. Dessutom finns krispiga bitar av kex som ger en fin konsistensbrytning och lätt sälta. Eller om det är vissa kakdegsbitar som antagit den formen, för några kex nämns inte på burken.

Det är svårt att få med av allt i varje tugga, eller i en skål med glass rent av. Ibland känns det som man får mer innehåll än glassbas på skeden.

Sammantaget är det en rolig och god glass med mycket att uppleva men som tar slut fort då burken är liten och inte innehåller så mycket glass.

Vad kostar Ben & Jerry’s Sundae Marshmallow & S’more! och var köper jag den?

Pris ca 75 kr.
Inköpsställe: Hemköp. Finns på ICA. Mathem snart.
Rekommendation: Prova såklart, men invänta eller hitta ett lägre pris. 

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Ben & Jerry's smak Marshmallow & S'more!

Toppen är inbjudande.

 

Ben & Jerry's smak Marshmallow & S'more!

Skopad och klar!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.