Ben & Jerry’s Cone Together

Ben & Jerry's Cone Together

Ben & Jerry’s Cone Together är en av alla nyheter från Ben & Jerry’s som kommer våren 2020. Smaken är Europas variant på Americone Dream och Sockerbiten har sett fram emot att få hit smaken som beskrivs på följande, lockande, sätt:

Vanilla Ice Cream with Chocolatey Covered Waffle Cone Pieces & a Salted Caramel Swirl.

Glassen annonserades för länge sedan men finns nu äntligen på butikshyllorna. Glassen doftar lite som Cookie Dough med inslag av socker, vanilj och kakdeg.

Bitarna av strut är enormt krispiga och dessutom sockrade och söta. Smulorna fastnar sedan rejält i tänderna. För att vara chokladdoppade bitar av glasstrut är bitarna oväntat goda.

Glassbasen är en gräddig vaniljglass som innehåller en tunn rippel av kolasås och en tjock rippel av samma kolasås vilket ger mycket smak. Tyvärr är det alldeles för lite av den salta och sega kolasåsen, som dessutom knappt är salt. Hur mycket man än gräver igenom burken är det bara en liten klick sås.

Alla ingredienser har svårt att blanda sig med varandra, vilket är synd, det hade varit kul om bitarna av strut flöt ihop med kolasåsen till en härlig röra.

Vad kostar Ben & Jerry’s Cone Together och var köper jag den?

Pris ca 55 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Inget nyskapande direkt. Finns godare från Ben & Jerry’s.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Ben & Jerry's Fairtrade Cone Together

Så ser det ut när man öppnar locket och bänder upp en bit glass.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.