After Eight Mango Pineapple

After Eight har äntligen(?) kommit i en ny smak, After Eight Mango Pineapple. Mintsmaken finns också kvar såklart.

De kvadratiska plattorna doftar mörk choklad och lite mint. Efter första tuggan exponeras även en fruktig doft av något exotiskt.

Fyllningen är kletig och kritvit som hos originalet men smaken är inte alls likadan. Smaken av mango och ananas är påtaglig och riktigt god. Dessutom tar fruktsmaken ordentlig plats istället för minten som bara ligger och ruvar i bakgrunden.

Dock återkommer mintsmaken i eftersmaken något enormt. Det känns länge som att man har borstat tänderna. Effekten av mint gör dessutom att varje tugga smakar mindre och mindre frukt.

Sötman är rejäl och mycket sockrig. Smaken av besk mörk choklad funkar bra ihop med den fruktiga fyllningen, det hade dock varit optimalt utan minten.

Sammanfattningsvis är dessa After Eight bättre än förväntat, även för någon som gärna undviker mint.

Vad kostar After Eight Mango Pineapple och var köper jag den?

Pris ca 15 kr (normalt ca 30 kr)
Inköpsställe: ICA Farsta. Håll ett vakande öga på Coopers Candy och MatHem.
Rekommendation: Gillar du After Eight är det inget att tveka på. Har det någonsin funnits en annan smak än bara mint i Sverige tidigare?

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Choklad med mint

After Eight Mango Pineapple kan inte avslöjas med blotta ögat.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.