Ben & Jerry’s Minter Wonderland

Ben & Jerry's Minter Wonderland

Ben & Jerry’s Minter Wonderland följer höstens trend med mint och när man lyfter locket är det en rejäl doft av mint som möter en. Som en fryst bunke med After Eight. En liknelse vi får skäl att återkomma till. Smaken beskrivs i alla fall kort och gott som:

Mint Ice Cream with Chocolatey Chunks

I den kritvita glassen finns massor av små rutor med mörk choklad. Dessa bitar är faktiskt riktigt goda och visar på hög kvalitet. De är inte alls så där beska som mörk choklad kan vara, istället angränsar de till vuxen mjölkchoklad.

Glassbasen kyler munnen med sin mintsmak likt den kraftigaste tandkräm du kan hitta. Även om nivån på minten är ganska balanserad så bränner den i halsen efteråt på ett nästan obehagligt sätt. För att inte tala om hur länge den sitter kvar i eftersmaken.

Sötman är fin och passar bra ihop med chokladen och minten. Glassen smälter fort och lätt och den bär också på en hög kvalitet. Det hela känns, både vad gäller doft och smak, som After Eight i glassform. Så har ni saknat Ben & Jerry’s Empower Mint så kan detta vara er chans. Trots att Sockerbiten tycker att mint oftast är en styggelse så funkar det faktiskt ganska bra här.

Vad kostar Ben & Jerry’s Minter Wonderland och var köper jag den?

Pris ca 55 kr.
Inköpsställe: ICA Maxi och Mathem.se.
Rekommendation: Gillar du mint är det en nobrainer parat med brainfreeze. 

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Ben & Jerry's smak Minter Wonderland

Så mycket choklad är det i mintglassen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.