Polly Mint

Polly Mint

Nya Polly Mint kommer i en liten påse och innehåller tre olika smaker. Som sig bör när det gäller specialversioner av Polly. De beskrivs såhär:

With a taste of minty polka, pear and chocolate.

Eftersom Sockerbiten inte är någon mintfantast är förhoppningarna låga. Men Polly Mint överraskar.

Den vita biten är oerhört söt och smakar vanilj och vit choklad och har en lätt syrlig fyllning med inslag av bär eller frukt. I vissa fall kan en ton av mint anas i eftersmaken. Samma sak gäller den mjölkchokladfärgade lorten. Minten är svag i eftersmaken och som huvudsmak finns istället en smörig och bärig smak.

Den mörka biten smakar tydligt av päron och har även mer rejäla inslag av mint. Lite som den där bortglömda efterrätten med smälta After Eight på inlagda päron. Den mörka chokladen är lätt besk och bitter.

Polly Mint kommer nog göra dig som suktar efter en rejäl dos mint besviken, samtidigt som Sockerbiten tycker att påsen var oväntat bra med sköna kolatoner både i den vita och ljusbruna Pollyn. Tipset är att suga länge på bitarna, då framträder en polkaliknande smak i slutet.

Vad kostar Polly Mint och var köper jag dem?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: MatHem.se under vecka 38.
Rekommendation: Skyr du inte mint som pesten – prova.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Pollybitar

Om du vill veta hur Polly Mint ser ut på insidan finns svaret här!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.