Sprite Zero Cranberry

Sprite Zero Cranberry

Det är varken första april eller fullmåne. Inte heller är det socker i Sprite Zero Cranberry, men det är dags för ytterligare ett undantag här på Sockerbiten, hoppas det känns okej. Sprite Zero Cranberry marknadsförs hårt just nu så det är väl lika bra att falla för reklamkampanjen och testa.

Läsken doftar syrlig citrus med inslag av hallon och läsken sprakar rejält av kolsyra när den hälls upp. Tyvärr är det som vanligt med sötningsmedlet aspartam, hela läsken förstörs.

Smaken av lime och fejksötma är påtaglig men tranbären hittar jag inte alls, kanske vet jag inte hur bäret bör smaka. En kraftig metallisk bismak finns på grund av aspartamet och gör hela smakupplevelsen avskyvärd. Det är svårt att förstå att någon kan dricka upp en hel flaska av det här kärnkraftsavfallet.

Vad kostar Sprite Zero Cranberry och var köper jag den?

Pris ca 18 kr.
Inköpsställe: Coop. Kolla MatHem.se inom kort.
Rekommendation: Klarar du av artificiella sötningsmedel kanske det är något för dig, annars undvik.

Betyg 1 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Picea abies

  Kärnkraftsavfall! :D
  Nej, nu är det dags att du letar rätt på lite ny fulcola att recensera! :)

 • Cw

  Vad an detta motstånd mot icke-sockersötade läskedrycker? Jag själv känner ingen nämnvärd skillnad på exempelvis Cola eller Cola Zero (och vips sjönk jag i dina ögon), utan konsumerar gärna Zero-varianterna. :) Frågan som kan få dig att flyga i taket – hade du med handen på hjärtat känt skillnad i ett blindtest? ;)

  • Haha ja lätt, sötningsmedel får min tunga att dra sig undan. Lyckades faktiskt med ett ofrivilligt blindtest-lokalisera aspartam utan problem nyligen.

   Vad tycker du om nya receptet på Cola zero, bättre?

   • Cw

    Har dock hört att socker ska vara mindre “farligt” än aspartam och sukralos. Det är avsaknaden av kalorier som får mig att välja Zero-alternativen.

    Ingen smakskillnad såvitt jag märkt av i alla fall, vilket gör mig olämplig som smaktestare då det förefaller som att jag tycker allt smakar likadant :S

    • Smakar metalliskt och eftersmaken är ruggig för mig :)