Marabou Co-Co

Marabou Co-Co

Marabou fortsätter på spåret att para ihop olika klassiska favoriter med sin chokladkaka och senast ut är Marabou Co-Co. Lite tråkigt och enkelt kan Sockerbiten tycka, bara att blanda ned lite kokosflingor i chokladen. Men vi ska självklart ge den en chans.

Chokladkakan doftar massor av kokos och det är något som också går igen i smaken. Den rejäla mängden av små kokosflingor gör att konsistensen blir härligt degig och tillsammans med den feta och söta chokladbasen gör sig kokosen bra.

En nackdel med kokos är att efter chokladen har smält ned i halsen så finns de kvar där i munnen, sega små bitar mellan tänderna som är ganska tråkiga i ensam majestät. Co-Co-älskare blir nog nöjda med Marabou Co-Co i alla fall.

Stort plus för den sköna degkänslan som gör att Marabou Co-Co smakar mjuk och rumsvarm kokosboll. Litet minus för all kokos som vägrar följa med chokladen ned i strupen. Marabou Co-Co ger en härlig pensionärskänsla, positivt menat.

Vad kostar Marabou Co-Co och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Hemköp Farsta. Snart MatHem.se.
Rekommendation: Överraskande god, ge den en chans.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka med kokos

Lite extra kokos adderat för extra effekt!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Cw

  Håller med om att de väljer en tråkig väg genom att bara lägga kokosflingor i chokladen (ungefär som med Polka). Samma besvikelse här. Jag hade förväntat mig en seg fyllning (alltså en hård seg polka-platta inuti hela chokladkakan i Polka och här – en Coco-fyllning. Marabou verkar satsa på att göra konsumenten besviken. Mitt mål som aktör hade varit det motsatta – att överträffa konsumentens förväntningar.

  • Hade gärna sett hela tofeekokosfyllningen från Coco i denna :)

   • Cw

    Precis det jag menade men du formulerade det tydligare :)

 • Helena

  Inte imponerad. Vad är skillnaden mellan Marabou Co-Co och den tidigare Kokos?