KitKat Chunky Cinnabon

KitKat Chunky Cinnabon

KitKat Chunky Cinnabon från Dubai har väntat i Sockerbitens ägo ett tag men nu är det väl dags att skriva några ord om denna hajpade upplevelse. Cinnabon fanns ju en kort period i Sverige och det var supersöta och kletiga bakverk vi fick uppleva. Tyvärr har inget av detta följt med in i denna KitKat.

Godisbiten doftar i alla fall kanel och choklad och som vanligt finner vi ett ganska tjockt lager av söt mjölkchoklad ytterst och torra kex innerst. När alla konsistenser blandas blir det onekligen chunky.

Utöver kex och choklad finns som bekant en fyllning och här är den krämig och len. Fyllningen smakar mest kryddig kanel och den saknar helt känslan av bulle. Framförallt saknas den massiva mängden glasyr som Cinnabon gjort sig kända för. Kanske går det att skönja lite vaniljsocker i sötman, men det är minimalt.

Detta blev faktiskt en rejäl besvikelse, men har du saknat en KitKat med kanel så har du hittat rätt.

Vad kostar KitKat Chunky Cinnabon och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: GBGifts. Oklart om den kommer leta sig till Sverige någonsin, håll utkik hos Coopers Candy eller Klippkungen.
Rekommendation: Det är helt okej att hoppa över detta samarbete faktiskt.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

KitKat Chunky med Cinnabon

Man kan inte ana att Cinnabon har stått för fyllningen direkt.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.