Hostess Twinkies

Hostess Twinkies

Hostess Twinkies är en tv-kändis som gjort uppehåll men på senare tid letat sig tillbaka, ända till utvalda svenska butikshyllor. Trots det höga priset måste ju Sockerbiten göra sin plikt och recensera dessa amerikanska bakverk med en innehållsförteckning som skulle få vilken PT som helst att baxna.

Varje kaka är individuellt förpackad i genomskinlig plast, och redan här syns det yttre fettlagret som Hostess Twinkies bär på. Det är som att kakan sugs fast i plasten av fettet. Mums. Ändå väger Hostess Twinkies inte särskilt mycket, här finns gott om luft att inhalera. Och apropå det så doftar Hostess Twinkies syrlig sockerkaka som legat några dagar extra i plastpåsen i brödburken. Ändå är varje Twinkies fluffig, samtidigt som den är skönt svampig.

Ytterhöljet av sockerkaka smakar svagt citrus, men annars mest luft. Desto bättre är kakan fylld till bredden av smörigt innehåll som liknar en blandning av Idomin och mormors hosta. Som dessutom passar på att återfukta och smörja läpparna vid intag. Vaniljkrämen är enormt söt och ger känslan av smör och socker som vispats fluffigt och sedan försetts med okända kemikalier. En brännande sötma lämnas också i eftersmaken.

Och visst är det lätt att äta snabbt och mycket av Hostess Twinkies, även om de lämnar en uttorkad, avdomnad och insmord känsla i munnen efteråt. Men nog är de godare än de där fyllda muffinsarna på Willys. Dessutom höjer  kultstämpeln och det söta namnet betyget undermedvetet för Hostess Twinkies.

Vad kostar Hostess Twinkies och var köper jag dem?

Pris ca 120 kr.
Inköpsställe; usagodis.se
Rekommendation; Värd att testa en gång (det är ju trots allt tio Twinkies i ett paket).

Betyg 3,75 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.