Häagen-Dazs DUO Dark Chocolate & Salted Caramel Crunch

Häagen-Dazs DUO Dark Chocolate & Salted Caramel Crunch

Häagen-Dazs DUO Dark Chocolate & Salted Caramel Crunch må ha världens längsta namn men det kanske krävs för att beskriva att denna burk innehåller två smaker på glassen.

Glassen kommer i en liten och smal burk som inte innehåller lika mycket som standardburkarna. Under locket doftar det både choklad och vanilj.

Första skopan gräver fram en inbjudande kolasås som ska visa sig vara kronjuvelen i denna blandning. Med sig får man även tunna bitar av hård och mörk choklad.

Chokladglassen bjuder på kvalitet med mycket smak av kakao. Vaniljglassen är också riktigt fin med inslag av en extra rund och söt smak, kanske är det kola. Här bevisar Häagen-Dazs att de kan sina glassbaser.

På tal om kola så är kolasåsen underbart kletig och smörig med en bra kolasmak. Tyvärr saknas den utlovade sältan och istället för krispiga bitar av knäck är det lite bittra och mörka bitar av choklad vi får nöja oss med.

Detta är ingen nyskapande kombination som bjuder på några överraskningar direkt. Istället får vi en ganska vuxen och välbalanserad blandning av smaker. Eftersmaken sitter i länge och där gör den mörka chokladen sig påmind.

Vad kostar Häagen-Dazs DUO Dark Chocolate & Salted Caramel Crunch och var köper jag den?

Pris ca 55 kr.
Inköpsställe: ICA Maxi. Mathem.se har en annan smak på DUO.
Rekommendation: Står du i valet och kvalet mellan choklad- och vaniljglass kanske denna kan stilla dina behov.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Häagen-Dazs DUO

Så mycket DUO är den här glassen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.