Fazer Mint Lentils

Fazer Mint Lentils

Fazer Mint Lentils heter Fazer Avec i Finland, men eftersom vi inte har mintpastillerna Avec i vårt avlånga land antar jag att chokladkakan fick ett mer beskrivande namn här. Den kom ut redan i september 2021 men Sockerbiten har visst legat lite på latsidan. I väntan på roliga nyheter i januari 2022 får ni ett utlåtande av denna.

Chokladkakan doftar som lite mörkare choklad och den bjuder på rejält med bra krisp från pastillerna. Tyvärr smakar de nästan lite jord på ett udda sätt. Skalbitarna fastnar dessutom i tänderna .

Mintsmaken är mörk och kommer först mot slutet av en tugga, och då påminner den om tandkräm. Mjölkchokladen är underbar som vanligt hos Fazer. Smörig och fet med en fin sötma och chokladsmak.

Om Sockerbiten fått önska så hade gärna krispigheten fått vara kvar, men utan mintsmaken.

Vad kostar Fazer Mint Lentils och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: ICA Maxi. Finns hos Mathem, Coopers Candy, Klippkungen. Inom kort hos Partykungen och Matsmart m.fl. online. Glöm inte att prova en Partykungen rabattkod, Coopers Candy rabattkod, Klippkungen rabattkod eller Matsmart rabattkod.
Rekommendation: Bara om du gillar eftersmaks-mint och hårt krisp är detta något för dig. 

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

Fazer med Mint Lentils

Fazer med mintpastiller. Den heter Fazer Avec i Finland.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.