Fazer Dumle

Fazer Dumle

Fazer Dumle är en genialisk idé från finska Fazer som inte når riktigt hela vägen fram, men det är nära.

Chokladen doftar härligt av Dumleklubba med tydliga inslag av kola och choklad. Som vanligt är Fazerchokladen fet och underbart god. Den passar dessutom fint ihop med smaken av Dumle ska det visa sig.

Som namnet antyder innehåller chokladkakan en riklig mängd av små och hårda kulor av Dumlekola. Tyvärr är de lite väl hårda och sätter sig i tänderna ganska snabbt, trots att förpackningen säger soft toffee. Smaken stämmer dock. Som en extra seg och hård Dumleklubba nedhackad i en chokladkaka.

Förpackningen är ny med en matt finish vilket är snyggt. Även om chokladkakorna blivit mindre så funkar det nya formspråket. Intressant är också att Fazer har uppdaterat sitt klassiska recept med att nu innehålla färsk mjölk, vilket fungerar lika bra.

Fazer Dumle är på det stora hela mycket god även om bitarna är för hårda och fastnar i tänderna. Där sitter de också kvar långt efter att chokladen smält bort.

Vad kostar Fazer Dumle och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Snart på Coopers Candy och MatHem.se.
Rekommendation: För fasen, köp Fazer.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka med dumle

Det är svårt att se att det är ”soft toffee” där inuti.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.