Marabou Big Taste Toffee Whole Nut

Marabou Big Taste Toffee Whole Nut

Marabou Big Taste Toffee Whole Nut är verkligen gigantisk, 300 gram väger bjässen in på och prislappen hos Hemmakväll blir därefter. Tyvärr ljuger bilden på omslaget lite, riktigt sådär mycket mjölkkräm är det inte i fyllningen. Inte lika mycket kolasås heller. En hel nöt finns där dock. Kan man ana att det var hit Trillingnöten från Aladdin flydde?

Chokladkakan doftar smörig choklad och de stora bitarna smälter gärna mellan fingrarna. I mitten av varje ruta finns en hel nöt som är ganska seg i konsistensen. Inte heller tillför den särskilt mycket smak.

Runt nöten i Marabou Big Taste Toffee Whole Nut finns kolasås som är enormt söt och en mjölkkräm som smakar en del vanilj. Både sås och kräm är lena och fina i konsistensen. Kolasmaken är av standardmässigt mått.

Marabou Big Taste Toffee Whole Nut liknar en annan pralin som också försvunnit från Aladdin som jag är osäker på namnet på. Kan den ha hetat helnöt? Det var i alla fall en hel nöt omsluten av kola och choklad. Fyrkantig till formen var den också. Kanske är det så att Marabou Big Taste Toffee Whole Nut är en uppsamlare av gamla reliker från Aladdinaskar.

Marabou Big Taste Toffee Whole Nut är tyvärr inget nyskapande och efteråt bränner det i halsen av sötman och nötbitar har fastnat i tänderna.

Vad kostar Marabou Big Taste Toffee Whole Nut och var köper jag den?

Pris ca 35 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll
Rekommendation: Saknar du den där biten från Paradis eller Aladdin, slå till!

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka

En hel nöt är det allt. Men annars är inte Marabou Big Taste Toffee Whole Nut särskilt lik bilden på förpackningen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Picea abies

  Ännu en axelryckning från Marabou. Och det kommer från en stor vän av hela nötter i choklad. Köpte en gång originalet från stallkamraten Cadbury på English Shop i Söderhallarna. Man kan nästan få för sig att Mondelez uttryckligen förbjuder Marabou att göra annat nuförtiden än att lyfta redan existerande smaker från Cadbury och Milka…

  • Lite så det känns ja :)

   • Picea abies

    Särskilt fjantigt är att man till och med flyttat över “Big Taste” från originalförpackningen, då det är namnet på en av Cadbury’s serier och inte bara ett klatschigt utrop. Jaja, nu har jag klagat klart. Men ibland vill jag bara facepalma över hur lite de anstränger sig egentligen. :D

 • Cw

  Äntligen kom den :) Mjölkkräm låter oroväckande. Hade hellre haft nåt av de “säkra korten” maräng, segare kola, choklad, nougat, knäck, peanut butter eller nåt. Men mjölkkräm vette sjutton vad det kan va… Inte låter det särskilt aptitligt i alla fall. Nåväl, nu visade det ju sig att det var ganska marginellt av den varan lyckligtvis så det kanske får bli så att man testar – vilket du kanske trodde jag redan gjort men brukar vänta till dina recensioner. :)

  • Hehe bra där! Värd att prova men förvänta dig inget stordåd :)

 • Anna

  Vet inte vad ni snackar om.. Jag är väldigt nöjd med smaken och jag tycker inte att nötterna ger särskilt lite smak – tvärtom, jag kände ganska mycket hasselnötssmak. Både jag och pojkvännen åt upp hela chokladkakan på en kväll. Visst finns det choklad med bättre kvalitet, men den här är för mig otroligt god! Endast lite tråkigt med att det är mindre mjölkkräm än på bilden..

  • Kul att ni gillade den! Får passa på medan den finns kvar, kan tänka mig att den inte finns på hyllorna alldeles för länge :)