DunkAroos

DunkAroos

DunkAroos har varit extremt hajpade i USA där de tydligen återkommit efter några år i dvala. De kom redan 1988 och var populära under 90-talet och var tänkt som ett snack att ta med till skolan. Känns nyttigt.

Till att börja med är det en extremt dyr och luftig förpackning som Sockerbiten importerat. Men vad gör man inte för konsten.

Ur förpackningen doftar det mördeg och vanilj. Det finns en skål med pyttesmå runda kex och en skål med någon form av frosting med färgglatt strössel i.

Kakorna har en underligt sträv konsistens och smakar vanilj, smör, mjöl och socker. Sörjan man ska doppa kexen i är mycket roligare. En krämig och kletig frosting med enorm sötma och smak av vanilj och socker. Som toppingen på en morotskaka. Strösslet märks inte av något dock. De smälter bort i munnen och har nog blivit sega av att ligga i röran.

Trots den udda konsistensen på kakorna och den brännande sötman på dippen är det ändå en rolig produkt som jag tror slår an många strängar av nostalgi i sitt ursprungsland.

Vad kostar DunkAroos och var köper jag dem?

Pris ca 35 kr.
Inköpsställe: GB Gifts. Finns nu även hos Coopers Candy.
Rekommendation: Har du själv upplevt den som barn är det nog kul att prova, annars vänta på att den kostar någon krona.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

DunkAroos kex och dipp

Så ser de minimala kexen ut och så ser dippen ut. Fräscht eller inte?

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.