Waffie

Waffie

Waffie är en kopia på klassikern Kexchoklad. Candy People står bakom denna skapelse och ingen palmolja har använts. Ganska gulligt namn har den ju faktiskt, som en karaktär i någon Disneyrulle.

Waffie är lätt som luft och doftar mjölkchoklad. Första tuggan är torr, det är efterföljande tuggor också. Waffie är nämligen som en dammigare och sockrigare version av Kexchoklad. Chokladkakan är frasig och chokladen smakar en hel del kakao.

Mellan kexen finns en fyllning som är smörig och fet och beskrivs som en kakaokräm. Tyvärr smakar den mest smör. Sammantaget är detta ett reko substitut men inte bättre än originalet. Kanske kan Candy People våga ta ut svängarna och göra någon rolig version i likhet med Kexchoklad Yoghurt.

Vad kostar Waffie och var köper jag den?

Pris ca 5 kr.
Inköpsställe: Nya Pulsen Flemingsberg.
Rekommendation: Inget återköp direkt.

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

Kexchoklad

Klassisk kexchoklad-look hos Waffie.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
  • Cw

    Torr, dammig, sockrig och smakar kakao. Låter inte alls behagligt. Tack för recensionen, eller ska vi säga varningen, så att man vet att man ska avstå denna kopia. Däremot hoppas jag inte på någon yoghurt-variant. Yoghurt och sylt är två, enligt mig, obehagliga ingredienser som jag aldrig förstått vitsen med att hälla i trevlig choklad.

    • Jag älskade kexchoklad yoghurt :) sylt vettefan …

  • Cw

    Såg att Daim Orange och Marabou Jordgubb ska återkomma – men de har du ju redan recenserat föredömligt sedan tidigare så de kan vi strunta i. Däremot lanseras nu Fanta Zero Pink Grapefruit och Sprite Zero Cranberry, vilka jag hoppas du kommer recensera.

    • De är ju sockerlösa men har något på g ;)