Vimto Fizzy

Vimto Fizzy

Vimto original heter numera alltså Vimto Fizzy när drycken är kolsyrad. Dessutom anger vimto.se att läsken innehåller sötningsmedel, något som inte står på burken. Förvirringen är total. Receptet är iallafall en väl dold hemlighet, det vi vet är:

Vimto är en dryck med fruktsmak, gjord på druvor, svartvinbär och hallon – tillsammans med en mystisk blandning av 23 fruktessenser, örter och kryddor.

Vimto Fizzy är iallafall mörkröd och doftar mycket likt creme soda. Det är som att stoppa ned huvudet i ett GB Big Pack med vanilj- och fruktglass. Artificiell arom av glass lämnar glaset i stora mängder. Likaså dess sprilliga kolsyrebubblor.

Smaken hos Vimto Fizzy är frisk med tydliga inslag av frukt och bär. Mest framträdande är druva och hallon. Lite bismak av något metalliskt och beskt finns i läsken, men inte hela vägen till sötningsmedelsnivåer. Vimto Fizzy är helt klart godare än Vimto Cherry och kan enklast liknas vid en extra söt fruktsoda. Smaken av druva är som en korsning av konstgjord smak och att tugga på en färsk vindruva. Sötman i Vimto Fizzy är klart godkänd, med drag åt vaniljsockerhållet.

Vad kostar Vimto Fizzy och var köper jag den?

Pris ca 10 kr.
Inköpsställe: EGs Fyndmarknad Botkyrka.
Rekommendation: Denna läsk kan du ha eller mista. Det spelar ingen roll.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.