Vasa Bryggeri Gammeldags Geléhallon

Vasa Bryggeri Gammeldags Geléhallon

Vasa Bryggeri Gammeldags Geléhallon går i samma gamla goda anda som Vasa Bryggeri Gammeldags Knäckkola och bjuder på ett spännande koncept.

Läsken doftar godis långa vägar och i aromerna märks verkligen geléhallonet väl. Även om det påminner om nån 90-talsgrogg emellanåt.

Vid upphällning skummar det på ett fluffigt och mjukt sätt när den ljusrosa vätskan slår mot glasets väggar och botten. När skummet lagt sig är det dags att börja klunka av Vasa Bryggeri Gammeldags Geléhallon.

Först smakar det lite som alkoläsk, sedan går det över i en blandning av frukt och godis med en udda bismak. Känslan av gelégodis är på plats men tyvärr är smaken lite svag. Ett kännetecken hos allt för mycket svensk läsk. Både sötma och smak hade gärna fått vara fylligare.

Vasa Bryggeri Gammeldags Geléhallon är lätt syrlig och smaken av geléhallon rumlar runt med en ganska svag sötma och diverse andra frukter. Äpple kanske?

Imponerande att gelégodiskänslan går att få till så bra i flytande form,  men den beska eller bittra eftersmaken lämnar en del att önska. Vasa Bryggeri Gammeldags Geléhallon är godkänd men tyvärr inte allt vi hade hoppats på.

Vad kostar Vasa Bryggeri Gammeldags Geléhallon och var köper jag den?

Pris ca 17 kr.
Inköpsställe: Hemköp
Rekommendation: Avnjut iskall, med ett extra geléhallon till. Om du inte föredrar något nyttigt godis eller en grönsak förstås.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Cw

  Hittade du Toms Ferrari Sura? :)

  • Inte än tyvärr. 50 % glömt bort dock hehe och 50 % inte hittat :)

   • Cw

    Såg ännu fler nyheter idag å tänkte tipsa dig. ÖoB igen. http://oi68.tinypic.com/xodpxw.jpg

    • Spännande! :)

     • Cw

      Såg en annan nyhet – Pepsi Max Lime. Nu föredrar du ju förvisso sockersötade läskedrycker, men Max Ginger lät du ju dig väl smaka av. :)

     • Ja och det misstaget gör jag nog inte om haha!

     • Cw

      Du skola icke dra alla över en kam :) Vem vet, Max Lime kanske är en hit? Det låter som en mer spännande kombo i alla fall. Personligen tycker jag ju sockersötning är ytterst marginell i jämförelse med aspartam/sukralos/acesulfam K. Men testar du å sågar den så är det ju en varning åt följarna, som stärker din uppfattning och nåt dina följare är tacksamma för :)

     • Sant, men mina smaklökar klarar inte sötningsmedel tyvärr så är 99 % säker. Men kanske ger den en chans om jag stöter på den :)

 • Caroline, VASA Bryggeri

  Hej Sockerbiten! Tack för din recension och feedback med förbättringsförslag till oss. Ha en fin dag! PS:Jättefin bild på läsken med Vira Blåtira i bakgrunden :) Med vänlig hälsning /Caroline, VASA Bryggeri.

 • Caroline, VASA Bryggeri

  Det var så lite! :) Trevlig helg! /Caroline