Tyrkisk Peber Soft & Salty

Tyrkisk Peber Soft & Salty

Nya mjuka Tyrkisk Peber Soft & Salty har likt Ahlgrens Bilar Elbilar lanserats först hos Circle K och när det handlar om ett sådant stort steg från originalet är det lika bra att testa. Sockerbiten är inte den största fantasten av lakrits, men det ska nog gå bra.

Rullarna doftar saltlakrits och det är smart att göra dem mjuka så slipper man skava sönder tunga och gom. Det finns inte mycket salt tyvärr, desto mer hetta dock. Det bränner lite i halsen ett tag och tillsammans med en lätt avdomnad mun gör det så att eftersmaken sitter i länge.

Inuti sötlakritsrören som är pudrade med salt, finns en delvis solid form av originalets pulver. Fyllningen bränner till med hetta och saltlakritssmak, men mer än så blir det inte. Tyvärr blir det inte samma intensiva smak som hos originalet, men gommen är glad i alla fall.

Även om det är för snålt med salt är denna nyhet säkert något som lakritsälskare kan uppskatta.

Vad kostar Tyrkisk Peber Soft & Salty och var köper jag dem?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Circle K. Även hos Coopers Candy och Klippkungen m.fl. från vecka 8.
Rekommendation: Gillar du lakrits? Gillar du mjukt godis? Gillar du halshetta? Gillar du att tyst svara på frågor i huvudet ställda av en sockerbloggare? Då kan detta vara något för dig!

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Tyrkisk Peber som är mjuk

Avlånga rör med Tyrkisk Peber som är mjuk med fyllning.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.