TipTop Bites

TipTop Bites

TipTop Bites är senast i raden av alla glassgodisar som görs av Candy People. Tidigare har vi bland annat fått stifta bekantskap med Sandwich Bites, Calippo Cola Drops och Lakritspuck Bites. Denna har höga förväntningar på sig eftersom TipTop är en klassisk glasstrut med en intressant kärna.

De små bitarna doftar mest choklad men även lite nougat. Chokladöverdraget innehåller samma krispiga bitar som hos TipTop så att det blir en knagglig yta. Inuti finns en seg kärna.

Rispuffarna är fluffiga och tillsammans med mjölkchokladen som även smakar lite nougat, eller vad det nu är kulan i en TipTop smakar, blir det riktigt gott. Tyvärr smakar den kritvita kärnan bara söt vanilj i stora mängder, vilket då lätt tar överhanden.

Även om konsistensen är seg och härlig och att motsvarande glasstrut faktiskt mest innehåller vaniljglass, är det synd att inte den karaktäristiska kulan från TipTops inre får ta större plats. Det hade varit roligt om det faktiskt var den smöriga nougaten som fick utgöra fyllningen i godisen.

Vad kostar TipTop Bites och var köper jag dem?

Pris ca 18 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy och Klippkungen.
Rekommendation: Föredrar du mest vaniljen i en TipTop så är det bara att köra.

Bety 3,5 av 5 sockerbitar.

TipTop glass som Bites

Så ser de små bitarna av TipTop som godis ut.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.