RIGI Mjölkchoklad

RIGI Mjölkchoklad

RIGI Mjölkchoklad ska tydligen vara en nostalgitripp från 80/90-talet men tyvärr minns inte Sockerbiten mycket av den. Istället är det Palle Kulings tunna chokladkaka som poppar upp i skallen när man ser denna lilla tunna förpackning. Nu på 2000-talet är det Candy People som tillverkar den istället för Fazer, så rimligen är det lite smakskillnad.

Chokladen doftar oroväckande likt en chokladkalender men som tur är påverkar det inte smaken särskilt mycket.

RIGI ska visa sig vara en oerhört tunn men solid chokladkaka med ett fint mönster på toppen. Det är lätt att knäcka av en liten bit som sedan får hamna i munnen.

Smaken är klart godkänd, även om den har lite svårt att smälta på tungan i början. Det känns som en blandning av Fazer och Marabou mjölkchoklad. Men på gränsen till att vara för smörig. Den hämtar den vuxna smaken av kakao från Fazer och den sockersöta sötman från Marabou.

När den yttersta hårdheten fått smälta kommer mjölkchokladsmaken fram med inslag av kakao och socker. Det påminner också om varm choklad i vissa lägen.

RIGI funkar när du väntar på tåget och blir akut sugen på något sött som dessutom är billigt och i lagom storlek. Eftersmaken är brännande söt med inslag av mjölk.

Vad kostar RIGI Mjölkchoklad och var köper jag den?

Pris ca 7 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån. Finns hos Coopers Candy och Klippkungen.
Rekommendation: Den är så pass billig att ni som minns den gärna får köpa den och återkomma i kommentarerna med skillnader mot originalet. Tack!

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

RIGI Mjölkchoklad från 2020

Så ser RIGI Mjölkchoklad från år 2020 ut. Tunn och fin. Söt ko också.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.