OLW Choco Cheez

OLW Choco Cheez

OLW Choco Cheez är en oväntad och välkommen nyhet från OLW. Istället för att dränka in chips, som känns som det naturliga valet, så har OLW tagit det vågade beslutet att dränka in Cheez Cruncherz i mjölkchoklad. Cheez Cruncherz är helt enkelt mer kompakta och smakintensiva ostbågar. Från Norge har vi tidigare sett OLW Smash! men det här är något helt nytt.

Påsen är chockerande liten och dyr, när den först säljs exklusivt hos Hemmakväll. 100 gram för 27 spänn. Men det är bara att lätta på lädret. Vecka 8 när den kommer till andra butiker sjunker den nog i pris, om ni orkar vänta så länge.

Direkt när man öppnar påsen sipprar det ut en doft av ostbågar, eftersom chokladlagret inte blivit helt tätförslutande. Doftar det eventuellt lite kattmat när chokladarom blandas med ost? Ni får avgöra. Fingrarna blir snabbt kladdiga av den feta chokladen när man stoppar ned handen i påsen.

De luftiga och krispiga ostbågarna passar bra ihop med den feta chokladen och konsistensmötet är trevligt. Chokladen smälter snabbt och även mötet mellan salt och sött blir ljuvligt.

Ostsmaken känns inte lika koncentrerad som hos originalet vilket gör att smakerna flyter ihop bra. Salt, smör och sött bildar en god ostbricka som faktiskt är ännu bättre än OLW Smash! Här skapar saltet och osten en mer intensiv smak som passar bra ihop med choklad.

Det funkar allra bäst när man hivar in en hel näve och låter den rumla runt i munnen. Då kommer alla smakerna till sin rätt och man känner att en påse kommer slinka ned alldeles för fort.

Vad kostar OLW Choco Cheez och var köper jag dem?

Pris ca 27 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll. Fr o m vecka 8 i alla butiker, som Coopers Candy och Klippkungen.
Rekommendation: En vinnande kombination som tyvärr nästan kräver SMS-lån för att finansieras just nu.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

chokladdoppade ostbågar

De väger lätt, doftar lätt men smakar tungt, OLW Choco Cheez. Gult och brunt är det som gäller.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.