Nyhet: Marabou Oreo Calendar & Apotekarnes Bryggarmust

Marabou Oreo Calendar och APotekarnes BryggarmustMarabou Oreo Calendar

Årets julkalender från Marabou är en Oreo-kalender som helt enkelt heter Marabou Oreo Calendar. Första frågan som dyker upp är; Hur mycket Oreo står vi ut med egentligen? Den amerikanska kakan finns i allt nuförtiden. Kanske är cirkeln sluten med denna Marabou Oreo julkalender.

Du får 286 gram godis för ett pris som närmar sig hundralappen. Marabou beskriver kalendern såhär:

24 överraskningar med Oreokex och Oreofyllda mjölkchokladbitar med hasselnöt.

Hasselnöt? Det är lite oväntat med hasselnöt i en Oreo-produkt minsann. Kanske vill Marabou kompensera för Trillingnöten. Om man studerar förpackningen noga så ligger det ju faktiskt några nötter och skräpar i nedre vänstra hörnet. Dessutom är det tre stycken.

Om man ska tolka beskrivningen och bilden lite till, så verkar den innehålla rena Oreokex också, vilket ju känns supertråkigt. Julkalendern finns i butik, så det är bara att ut och leta.

Redan nu går Marabou Oreo julkalender att köpa hos Coopers Candy här.

Apotekarnes Bryggarmust

Apotekarnes Bryggarmust är en blanding av julmust och alkoholfri öl, närmare bestämt 25 % alkoholfri öl och 75 % julmust. Läsken beskrivs av Carlsberg såhär:

Den nya brygden är en blandning av alkoholfri julöl och den klassiska julmusten, och passar perfekt för de som vill ha ett mer vuxet alkoholfritt alternativ med mindre sötma, till julmaten.

Flera som testat den verkar gilla den för att den inte är särskilt söt, kanske liknar den Apotekarnes Vintermust som inte föll Sockerbiten i smaken alls. Någon beskrev den som Svagdricka 2.0. Den skall med andra ord också finnas i butik redan.

Läs mer om Apotekarnes Bryggarmust hos Carlsberg här.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.