Nitro Pepsi

Nitro Pepsi

Äntligen står de där, Nitro Pepsi Draft Cola, med mjuka bubblor av nitrogen (kväve) istället för vanlig kolsyra. Burkarna är större än vanligt, 400ml, och bär med sig en instruktion om hur de ska hanteras. Läsken ska hällas upp hårt så att en skumkrona bildas. Tillsammans med Colamagni, Marc UÅ och Allthenomnoms ska båda smaker testas.

Nitro Pepsi Draft Cola

Läsken är mörk och doftar syrlig citrus blandat med söt cola. De minimala bubblorna bildar snabbt en tjock skumkrona som lika fort försvinner. Man bör passa på att ta klunkarna fort.

En len känsla mot gommen uppstår när avslagen läsk och mjuka bubblor rinner förbi. Sötman är fantastiskt rund och tung. Som bränd mörk sirap.

En lätt träig ton finns, likt från brännmärkt trä i en träslöjdssal. Colasmaken är också mörk och tung men av hög kvalitet. Det är gott trots mikroskopiska bubblor.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Nitro Pepsi Vanilla Draft Cola

Här finns de flesta egenskaper från original-colan, men skummet känns ännu fluffigare och det håller i sig längre. Tillsammans med colan smakar det som en vanilla float. Det vill säga vaniljglass doppad i läsken. Helt underbart.

Vaniljsmaken är nästan övertydlig och colan får spela andrafiolen. Hela vägen till tomt glas är det en fröjd av sötma och bomullslen känsla. Man blir mätt av allt det söta och denna burk kan lika väl serveras som efterrätt.

Betyg 5 av 5 sockerbitar.

Pris ca 150 kr/st.
Inköpsställe: eBay.
Rekommendation: Prova! Vilken upplevelse.

Ppesi

Instruktionerna!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.