Mormor Magdas Makalösa Lakrits

Mormor Magdas Makalösa Lakrits

Mormor Magdas Makalösa Lakrits – Vaniljglass med lakritsrippel och havssalt

Mormor Magdas Makalösa Lakrits kommer i begränsad upplaga med lakritsrippel från Lakritsfabriken i Ramlösa. Sockerbiten är tyvärr ingen känd lakritsälskare men självklart skall glassen recenseras, det handlar ju om Mormor Magdas. Glassen doftar lätt av saltlakrits och är riktigt snygg med en tydlig lakritsrippel genom hela burken. Dessutom består ju glassbasen av en helt underbar vaniljglass.

Mormor Magdas Makalösa Lakrits har som sagt en ljuvlig glassbas som är både skönt gräddig och äggig. En svag ton av lakrits finns i hela glassen och dess salta smak hugger tag i gomtaket och finns kvar länge i eftersmaken. Havssaltet är inte lika framstående som i Mormor Magdas Salta Karamell, men sötman i glassen är ändå helt fantastisk fenomenal.

Den svaga smaken av lakrits passar Sockerbiten bra, men det finns nog risk att en riktig lakritsvurmare blir besviken. Enligt texten på burken är det eventuellt Lakritspuck som stått för inspirationen och visst finns det en atmosfär av lakrits i varje tugga. Lite olika stark beroende hur mycket av rippeln som följer med in i munnen. Mormor Magdas Makalösa Lakrits är för Sockerbiten en positiv överraskning, men för dig som söker en lakritsstång i fryst form får leta vidare.

Vad kostar Mormor Magdas Makalösa Lakrits och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: ICA Maxi Haninge eller MatHem.se
Rekommendation: Vill du ha en hint av lakrits i din vaniljglass har du hittat rätt.

Betyg 3,75 av 5 sockerbitar

Öppen burk med glass

Rippeln av lakrits letar sig igenom hela burken med Mormor Magdas Makalösa Lakrits.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.