Milky Way Salted Caramel

Milky Way Salted Caramel

Äntligen efter att ha suktat i månader efter Milky Way Salted Caramel så finns den i Sockerbitens ägo. Inte länge dock, den tunga godisen slinker ned fort.

Förväntan är hög på denna glansiga förpackning som innehåller en söt, amerikanskt chokladdoftande godisbit. Som väntat är den härligt seg, men istället för det vanliga mjölkfluffet är det ett lager av kola och ett lager av någon seg nougat. Så likheten med en vanlig Milky Way är så gott som obefintlig.

Det yttersta lagret av söt mjölkchoklad är ganska hårt och smular en del. Kolasåsen är det bästa med godisen.

Den gyllene, sega och söta kolan är strösslad med saltkorn som ibland fastnar i en tand och förnöjer. Tyvärr är saltet inte särskilt jämnt fördelat, så det är ingen garanti att varje tugga blir optimal. Men när saltet får fäste blir det angenämt. Det är framförallt i eftersmaken som saltet träder fram och förhöjer sötman.

Nougaten är också seg och härlig och söt. Kombinationen gör att det mer känns som en salt Mars än en Milky Way. Men det är helt okej, då detta är en god variant på en klassiker.

Vad kostar Milky Way Salted Caramel och var köper jag den?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: GB Gifts. Kolla alltid med Coopers Candy också.
Rekommendation: Passa på medan den finns kvar.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Milky Way med Salted Caramel

Det ser inte ut som en vanlig vit fluffig Milky Way direkt. Tyngre och mer kompakt. Segare och sötare.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.