Marabou Twist

Marabou Twist

Marabou Twist är en rutinerad spelare på godisplanen och emellanåt uppdateras påsen med lite nya godisar. Denna gång har Banan och Eclair fått tagit plats i startfemman. Det är väl lika bra att prova vad de tillför Twistpåsen och dess troliga användningsområde, middagsbjudningen i ett radhusområde.

Banan har ett yttre skal av mörk choklad  som är lite bittert i smaken. Inuti vilar en ljus krämig och kletig fyllning som inte avslöjar något i doften. Det smakar konstgjord banan med inslag av vanilj och mint. Gillar du skumbananer kanske detta kan vara något för dig. Även om konsistensen är lika rinnande som skumbananen är seg. Sötman är enorm och fyllningens smak går fint ihop med den mer vuxna chokladens smak.

Nästa bit är Eclair som ju är känd från Quality Street. En hårdare kola fylld med mjölkchoklad. Det är ett riktigt gott koncept även om eventuella plomber lär stryka med. För det fastnar i tänderna något rejält. Kolan är knäckig och smörig och chokladen är söt och fet. Kombinationen är förträfflig, det går inte att säga emot.

I övrigt innehåller Marabou Twist klassiker som Kokos, Daim, Japp och Nougatkrisp. Skriv gärna vilken som är din favorit i kommentarerna.

Vad kostar Marabou Twist och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Inte värd ett köp enkom för de nya bitarna, men Twist funkar ju alltid ändå. Middagsbjudningen är räddad.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Praliner

Här är nyheterna i Marabou Twist för 2017. Banan och Eclair!

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Perra Dox

  Eclair, är inte känd från Quality Street. Det är ifrån konkurrenten Cadburys Heroes blandning (säljs även för sig själv) som den kommer. Tack för en läsvärd sida.

  • Oops! Du har så rätt, kändes fel redan när jag skrev QS … :)

 • Cw

  Mina favoriter i påsen? Allihop förutom Marsipan. Sen tycker jag det är beklagligt att de slarvat med “Banan” genom att göra fyllningen rinnig i konsistensen samt utan banansmak. Denna chans borde de förvaltat bättre och gjort innehållet solid och med gulfärgad och remarkabel banansmak.

 • Helena

  Marsipan är en av mina favoriter! Fast det är egentligen alla, utom de som bara består av choklad/nougat rakt igenom.

 • Helena

  Har nu tuggat i mig en påse och upptäckte till min förtjusning att det endast är en av twistgodisarna som består av choklad/nougat rakt igenom. Och därmed är ju en påse Twist ett bättre alternativ än Aladdin- och Paradis-askarna.