Marabou Kvikk Lunsj

Marabou Kvikk Lunsj

Norsk inspiration i Marabou Kvikk Lunsj med havssalt

Marabou Kvikk Lunsj är den senaste kombinationsnyheten att komma från Maraboufabriken. Men chokladkakan avslöjar inget på ytan vad som döljs under skalet. Dock bär doften på mer sting av kakao och kaffe än vad en vanlig Maraboukaka gör. Det norska godiset Kvikk Lunsj har varsamt krossats så mycket att bara ett stoff återstår. Samma stoff bildar sedan en degliknande kärna i varje ruta Marabou Kvikk Lunsj. Ganska angenämt.

Att tugga på Marabou Kvikk Lunsj är både degigt, segt och smörigt på samma gång. Dessutom lite lätt krispigt med små krasande ljud som letar sig ända upp i öronsnäckan.

Smaken är riktigt fin, med inslag av havssalt som kommer först i eftersmaken och stannar ganska länge på tungan. Dessutom bidrar saltet till att sötman blir extra god med toner av kola. Marabou Kvikk Lunsj smakar mest mjölkchoklad, spetsad med salt och kexsmulor. När allt smälter samman på tungan bildas en skön blandning av extrem sötma, choklad och salt. Dessutom bidrar de krossade Kvikk Lunsj-kexen till en grynighet som sandpapprar tungan frenetiskt. Ganska skönt.

Marabou Kvikk Lunsj är med andra ord en lyckad Norgehistoria, även om den inte är särskilt nyskapande.

Vad kostar Marabou Kvikk Lunsj och var köper jag den?

Pris 27 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll
Rekommendation: Gillar du Marabou-nyheter är det bara att springa ned på stan och skrika på norska.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Skuren choklad

Marabou Kvikk Lunsj är inte riktigt lik bilden på förpackningen, men ändå godkänd i genomskärning.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Gw

  Tack för en bra recension, blev ännu mer nyfiken efter att ha läst ditt omdöme. Ska nog prova den till helgen. Själv har jag en hel del favoritsötsaker och en del av dessa har du recenserat, men vissa kanske du skulle vilja testa? Är inte säker på att samtliga följande produkter finns kvar på marknaden, vissa kan ha utgått ur sortimentet. Dumle Snacks 40g (bar), Ritter Sport White Whole Hazelnuts, Kanolds Gräddkola, M Peanut (påse), M Hazelnut (påse), God & Glad Choklad.

  • Tack, kul att du gillade den :) om du menar god & glad kexchoklad med choklad (eller vad den hette) så ska den finnas recenserad. Dumle snacks är en riktig favorit!

   • Gw

    Fyller på listan: Fazer Salmiakki 100g, Cloetta Power Break 3, M&M’s Almond, Bounty Dark.

    • Gott! Power break borde vara recenserad :)

     • Gw

      Ja, det tyckte jag med. Men tji fick jag när jag försökte hitta den.

     • Aha, bara ett och två. Får fixa upp trean :)