Marabou Big Taste Strawberry Cheesecake

Marabou Big Taste Strawberry Cheesecake

Underligt nog så finns Marabou Big Taste Strawberry Cheesecake bara tillgänglig i Finland ännu. Men det hindrar inte Sockerbiten från att testa den.

Det är en stor och tung pjäs som doftar oerhört mycket av kemisk cheesecake blandat med Risifrutti och yoghurt.
Som alla andra Big Taste-chokladkakor är även denna enormt söt och fet, men det skall tilläggas att det ändå är den bästa i serien så här långt. Förklaringen är enkel, den innehåller andra smaker än socker och smör.

Det är lite som att äta en efterrätt och frukost på samma gång. Jordgubbssylt med gröt som går hand i hand med en fin dessert.

Tyvärr är kexet inte särskilt likt Digestive, så den där brända sältan saknas. Istället är det torrt och krispigt som ett rån. Men det funkar ändå fint ihop med den lätt syrliga jordgubbssåsen och ostkakefyllningen. Ja, den svenska översättningen på förpackningen kallar det ostkaka, mysigt.

Jordgubbssåsen smakar mycket och är intensiv, vilket behövs i den här sockerbomben. Efteråt lämnas en brännande söt eftersmak av fika och glass, likt det mest överdådiga mellanmålet som går att uppbringa.

Uppdatering 7/4-20: Den här bjässen kommer till Sverige och Hemmakväll den 17 april! Till övriga butiker vecka 20.

Vad kostar Marabou Big Taste Strawberry Cheesecake och var köper jag den?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: Finland, tack @snackjunkiefinland. Hemmakväll. Snart hos Coopers Candy. Fynda den norska varianten hos Matsmart för halva priset (kolla efter en Matsmart rabattkod också.)
Rekommendation: Bäst i Big Taste-serien. Vad nu det säger.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Strawberry Cheesecake choklad

Här kan ni se kakbotten, fyllningen, chokladen, jordgubbssåsen och allt vad denna enorma chokladkaka gömmer.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.