Kizilay Gazoz

Kizilay Gazoz

Med en underbar godisdoft som från det mest barnsliga tuggummi stoltserar Kizilay Gazoz när läsken hälls upp ur den smått fantastiska flaskan. Likt ett bältdjur är glasflaskan klädd i stiliga plattor som varsamt kittlar fingrarna när de omsluter flaskan.

Kolsyran är vass och Kizilay Gazoz är helt transparent. Ett signum för turkisk gazozläsk. Gazoz kanske betyder läsk? Hur som helst är denna rackare en värdig konkurrent till favoriten Uludag Gazoz.

Kizilay Gazoz smakar lätt av citrus blandat med sockerdricka, fruktsoda och Sprite. Tyvärr är smaken ganska svag och sötman likaså. Även om det man känner är gudomligt gott. En fräsch fruktighet blandas med syrlig citrus och barnslig sötma.

Det svårt att sluta le, för det är trots allt för sådana här fynd som Sockerbiten en gång startades. Tillbaka till rötterna med andra ord, tack Kizilay Gazoz.

Vad kostar Kizilay Gazoz och var köper jag den?

Pris ca 10 kr.
Inköpsställe: Rinkeby Livs. Gåva, tack Allthenomnoms.
Rekommendation: Inget att tveka om, kör ett sexpack. Minst.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.