Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple

Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple

Julen närmar sig med stormsteg och Fazer vill inte missa tåget och släpper därför årets julpraliner, Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple, i oerhört god tid. Kan äpple vara den nya trenden? Det frågar sig Sockerbiten och sneglar på Äppelpajchipsen från Estrella.

Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple bjuder på en körsbärslikörsvarning i både arom och smak, men som tur är balanserar pralinen på rätt sida om gränsen. Chokladen är härligt len och fet och sådär god som bara Fazer kan göra den. Inuti finns en fyllning av ännu lenare smet.

Sötman är mycket god men det är svårt att placera det ugnsbakade äpplet i mixen. Istället smakar Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple mer som en arraksboll. En viss julkryddighet blandas med äppelskal och någon vass smakudd.

Det är allmänt svårt att placera smaken men oavsett är det riktigt gott och det är även svårt att sluta sluka pralin efter pralin. Bonus för det fina inslagspappret. Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple överraskar positivt även om det hade suttit fint att känna någon syra eller fruktighet från äpplet.

Vad kostar Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple och var köper jag dem?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: ICA Farsta. Håll utkik på MatHem.se
Rekommendation: Slå till bara! Återkom sedan med smakanalys i kommentarerna.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Chokladpraliner

Fyllningen är slät i Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Cw

  Obskyr smak som avskräcker. “Baked apple” – vad är det ens..? Återkommer ständigt till att jag är förvånad över att producenter inte oftare tänker i banorna av vilken smak som gifter sig med en annan. “Bakat äpple” (vad det nu är), varför skulle det passa ihop med choklad, till exempel. Nåväl, har du planerat testa årets variant av Cloettas Juleskum – Lingon?

  • Bakat äpple kanske är någon finsk tradition? Gott blev det i alla fall tycker jag, så våga prova ;)

   Har Juleskum i en låda på gång …

 • Picea abies

  Äppelpajchipsen var en positiv överraskning, med en lätt syrlighet från äppelaromen och kanelens varma ton som tillsammans med den friterade potatisen skapar vad som kan vara det perfekta höstchipset.

  • Ja de var speciella, jag kan inte bestämma mig om de är nasty eller fantastiska :)