Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple

Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple

Julen närmar sig med stormsteg och Fazer vill inte missa tåget och släpper därför årets julpraliner, Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple, i oerhört god tid. Kan äpple vara den nya trenden? Det frågar sig Sockerbiten och sneglar på Äppelpajchipsen från Estrella.

Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple bjuder på en körsbärslikörsvarning i både arom och smak, men som tur är balanserar pralinen på rätt sida om gränsen. Chokladen är härligt len och fet och sådär god som bara Fazer kan göra den. Inuti finns en fyllning av ännu lenare smet.

Sötman är mycket god men det är svårt att placera det ugnsbakade äpplet i mixen. Istället smakar Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple mer som en arraksboll. En viss julkryddighet blandas med äppelskal och någon vass smakudd.

Det är allmänt svårt att placera smaken men oavsett är det riktigt gott och det är även svårt att sluta sluka pralin efter pralin. Bonus för det fina inslagspappret. Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple överraskar positivt även om det hade suttit fint att känna någon syra eller fruktighet från äpplet.

Vad kostar Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple och var köper jag dem?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: ICA Farsta. Håll utkik på MatHem.se
Rekommendation: Slå till bara! Återkom sedan med smakanalys i kommentarerna.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Chokladpraliner

Fyllningen är slät i Karl Fazer Seasonal Truffles Baked Apple.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.