Hi-Chew

Hi-Chew

Hi-Chew är en seg fruktkola som har sitt ursprung i Japan. Sockerbitens exemplar är dock tillverkad i USA men de görs även lokalt på fler platser, som Australien. De smakar lite olika men i grunden är det samma godis.

Några av alla smaker som finns är Kiwi, Mango, Strawberry, Grape och den smak som kommer recenseras här är Sweet & Sour Watermelon. Som namnet antyder kommer du att behöva tugga mycket när du äter en Hi-Chew.

Konsistensen är len och seg, på gränsen till tuggummi och ibland undrar man om man verkligen ska svälja godisbiten. Bitarna är rosa på utsidan och har en vit kärna. Ut ur dem strömmar en fräsch doft av vattenmelon och fruktgodis.

Syrligheten är hög och ibland känns det som man ätit surt pulver när munnen drar ihop sig och grimaserar. Det är dock en finstämd smak som tillsammans med fruktsötman påminner om en solmogen vattenmelon blandat med lite äpple.

Även om det finns en minimal bismak av gummi är det här den bästa smaken på Hi-Chew. Sötma och syra blandas fint och känslan av både glass och läsk framträder.

Vad kostar Hi-Chew och var köper jag dem?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Alla Hemmakväll. ICA Maxi i Stockholm och Uppsala.
Rekommendation: Gillar du riktigt segt och fruktigt godis bör du testa.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Hi-Chew Strawberry

Hi-Chew Watermelon är en av få smaker som är färgad på utsidan och inte kärnan.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.