Häagen-Dazs Brownie Macchiato

Häagen-Dazs Brownie Macchiato

Häagen-Dazs Brownie Macchiato är höstens nyhet från Häagen-Dazs och den både lockar och inte. Kaffe är ju ingen höjdare men brownie kan vara gudomligt.

Under locket finns en mörkbeige glassbas med en mörk och vacker virvel av chokladsås. Gryn av browniesmulor finns också utspritt i glassen. Det är en ganska vacker åsyn. En tydlig doft av kaffe reser sig från burken och kittlar flimmerhåren i näsborren. Aromen av kaffe är mysigt.

Glassbasen smakar tydligt av kaffe, väl avstämd med en viss bitterhet. Sötman motar kaffet i grind dock. Utspritt i glassbasen finns dessutom små smulor av brownie som är ganska torra, men de tillför en intensiv chokladsmak.

Det är när man stöter på de större bitarna av brownie, omslutna av seg och härlig chokladsås, som man blir glad. Det är de tuggorna man lever för de minuter man inmundigar denna glass. Chokladsåsen har en härlig konsistens och bra smak. Brownien smakar mycket choklad och är lagom degig.

Sammanfattningsvis kan man säga att det är för lite chokladsås och brownie och att kaffesmaken är okej, men det vore bättre utan kaffe. Gamla godingen Häagen-Dazs Vanilla Caramel Brownie är verkligen saknad.

Vad kostar Häagen-Dazs Brownie Macchiato och var köper jag den?

Pris ca 55 kr.
Inköpsställe: ICA Maxi Flemingsberg. Håll utkik på MatHem.se.
Rekommendation: Gillar du iskaffe är detta något för dig.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Häagen-Dazs burk

Barista Collection. Brun glass med ännu brunare brownie och chokladsås. Gott.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.