Geisha Caramel & Sea Salt

Geisha Caramel & Sea Salt

Geisha Caramel & Sea Salt är senaste nytt från Geisha-serien som inte är känd för att ha bjudit på bra smakvarianter tidigare, Geisha Cappuccino var ju ingen höjdare direkt. Därför är förväntningarna låga. Det verkar helt enkelt vara svårt att kombinera hasselnötsfyllningen med något annat. Men lite salt karamell ska väl göra susen får vi hoppas.

Chokladkakan doftar inget extra, det är nougat och mjölkchoklad som kittlar näsborrarna med inslag av någon billig kolaglass. Hela chokladkakan är fet i konsistensen så det är lätt att bli mätt ska det visa sig.

Överraskande nog så bjuder fyllningen på en angenäm smak av mörk smörkola som fungerar bra ihop med den krispiga nougaten. Även om smaken, likt doften, påminner om kolaglass.

Nästa överraskning är de tydliga saltkornen som det finns gott om. Dessutom hjälper Geishans vanliga krisp till och skapar en illusion om ännu fler saltkorn. Som sig bör höjer saltet upp sötma och kolasmak och den sätter sig ganska länge i tänderna. Kul att Fazer vågar ösa på med saltet.

När man plöjt igenom några rader med chokladrutor så tar sötman och smörigheten överhanden och det blir för mycket och tar stopp.

Vad kostar Geisha Caramel & Sea Salt och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll. Överallt från vecka 7. Kolla hos Coopers Candy, Partykungen och Klippkungen. Kolla även efter en Klippkungen rabattkod, Partykungen rabattkod eller Coopers Candy rabattkod här hos Sockerbiten.
Rekommendation: Bör provas om du gillar salt i din choklad.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Geisha med Caramel & Sea Salt

Geisha med kola och havssalt ser ut såhär när man skär den på mitten.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.