Galvanina Cedrata

Galvanina Cedrata

Om Galvanina Bio Cola kanske inte var värd slantarna, gör Galvanina Cedrata det mesta rätt för att leva upp till prislappen. Läsken är blekt gulgrön och har en oväntat god arom av sportdryck med inslag av citrus och lime. Vidare är läsken lätt kolsyrad och bjuder inte på någon särskilt stor skumkrona.

Galvanina Cedrata har en lätt beska och sting av citrus. Fruktsötman är helt underbar och rundare än Globen. Dessutom balanseras syran perfekt av sötman som har ett litet övertag i klunkarna.

Galvanina Cedrata har inslag av det mesta syrliga från fruktriket. Här blandas citroncest med grapefrukt och lime. Tydligen ska dock Cedrata vara någon Italiensk drink eller dessert med dessa egenskaper, smått magiskt. Galvanina Cedrata är fräsch och god och har ett överraskande djup i smaken trots dess bleka färg. Dessutom är ju flaskan underbar.

Vad kostar Galvanina Cedrata och var köper jag den?

Pris 45 kr.
Inköpsställe: DolceVia, Göteborg.
Rekommendation: Cedrata är nog smaken att välja.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.