Frostie Root Beer

Frostie Root Beer

Frostie Root Beer är ännu en härlig amerikansk root beer som nått svensk mark tack vare Gray’s American Stores. Etiketten får vem som helst att tro att det är jul igen. Men ni ser inte fel, Frostie har den looken och ger julkänsla året runt. Frostie Root Beer doftar ljuvligt och enormt kraftigt av eukalyptus och Jenka, troligtvis i någon form av aromrekord. Tyvärr bubblar det mesta av kolsyran ur vid upphällning och läsken blir nästan avslagen, mer än normalt för amerikansk läsk. Vi får trösta oss med att läsken blir lättdrucken. För smaken är det inget fel på. Tvärt om. Frostie Root Beer är len i strupen men sprillig i munnen av all kryddning.

Den ljuvliga sockerrörssötman går hand i hand med den mjuka, men samtidigt vassa kryddningen med sassafrass och vanilj. I sötman hittar vi spår av bränt socker och sirap vilket passar bra till den mörkbruna färgen. Smaken av Jenka sitter kvar länge i eftersmaken, ändå är det inte 100 % tryck mot smaklökarna. Istället får näsborrarna jobba hårt och samarbeta med tungan, vilket resulterar i ett kalas i strupen för Frostie Root Beer. Det går inte att komma undan att det är fantastiskt om utbudet av root beer i Sverige ökar, och Frostie skulle göra sig bra på hyllorna.

Vad kostar Frostie Root Beer och var köper jag den?

Pris okänt. Gissningsvis 15-20 kr.
Inköpsställe: Inte i Sverige än. Gåva Gray’s American Stores.
Rekommendation: Kommer den till Sverige, bunkra upp!

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.