Fazer Winter Edition Gingerbread

Fazer Winter Edition Gingerbread

Fazer Winter Edition Gingerbread är julsmaken som aldrig kom till Sverige denna gång. Vi brukar ju få Fazer Winter Edition på butikshyllorna. Förväntningarna är i alla fall höga på denna pepparkakschokad.

Chokladkakan doftar billig mörk choklad med inslag av julkryddor. Som vanligt är chokladbasen god när det gäller Fazer. Fet, smörig och söt med kvalitet. Inuti finns torra bitar av kex, som tyvärr inte smakar särskilt mycket.

Pepparkaksbitarna smakar mest svagt av lite olika kryddor. Det är svårt att få ihop dem till en pepparkakssmak faktiskt. På denna punkt är Fazer Winter Edition Gingerbread tyvärr en besvikelse. Har de använt någon billig misslyckad pepparkaka till smulorna kanske?

Stort plus för konsistensblandingen av krispiga kex och smörig choklad. Eftersmaken är någorlunda pepprig och den stora frågan är ändå, varför kom aldrig Fazer Winter Edition Gingerbread till Sverige? Är svaret så enkelt att den inte levde upp till kraven vi har på andra sidan Östersjön? Finns på eBay om ni vill köpa till ockerpris.

P.S. Ursäkta juluppehållet, men nu börjar ju vårnyheterna trilla in. Så håll utkik här!

Vad kostar Fazer Winter Edition Gingerbread och var köper jag den?

Pris ca 100 kr (importerad från Finland)
Inköpsställe: eBay/Finland. Tack @allthenomnoms. Bor du i Finland kanske det finns en rabattkod hos Matsmart i Finland.
Rekommendation: Inte värd importen.

Betyg  3 av 5 sockerbitar

Chokladkaka

Här ser ni kakbitarna, smulorna.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
  • Cw

    100 spänn. Billigt. ;) Nämen tendensen att det snålas med innehållet, eller åtminstone att det inte blir så framträdande å tydligt utan chokladsmaken tar över, är ganska vanlig i såna här varianter. Hade du kunnat känna skillnad mellan denna och Marabou’s Digestive-200-grammare? För övrigt tror jag det var ett medvetet val av Fazer att inte lansera denna variant i Sverige då konkurrensen på den svenska marknaden är stor, medan Fazer är marknadsledande i sitt hemland.

    • Skillnaden är nog kryddorna i den här och att digestiven är lite mer salt :)

      Ja, skumt bara att de kört winter edition tidigare år.