Fazer Oat Choco Hazelnut

Fazer Oat Choco Hazelnut

Fazer Oat Choco Hazelnut släpptes i en testupplaga på Fazers egen webbshop den 24 juni och det är en vegansk choklad gjord med havre. Både laktosfri och palmojlefri. Sockerbiten har fått två smaker att testa. Först ut blir varianten med hasselnötter i. Den andra är en med ren choklad.

Doften från den lilla och söta chokladkakan påminner lite om en chokladkalender men med inslag av en tydlig och nötig arom.

Det första, och även det sista ska det visa sig, som man märker är den oerhört egendomliga konsistensen. Chokladkakan smälter ganska sakta och det känns som att få ett lager Idomin eller handkräm på tungan. Kanske är detta något som förekommer i vegansk choklad men för någon ovan är det en mycket speciell upplevelse med den sortens smörighet.

Smaken är dock helt okej med en tydlig kakaosmak och en fin sötma som osar klassisk Fazerkvalitet. Här levererar Fazer som de brukar helt enkelt. Det finns heller ingen udda bismak eller så från havren, vilket förvånar.

Det finns mycket hasselnötskross i chokladen vilket gör att det hela påminner lite om någon Alladinpralin. Dessutom lättas den feta konsistensen upp lite av de halvt sega nötbitarna.

Eftersmaken är lite sträv med inslag av mjölk och kakao. Fettlagret stannar oerhört länge i munnen men det är alltjämt ett godkänt försök på temat havre. Även om Sockerbitens tidigare erfarenhet är noll, ska erkännas.

Vad kostar Fazer Oat Choco Hazelnut och var köper jag den?

Pris ca 15 EUR för 6 st.
Inköpsställe: Fazer Shop
Rekommendation: Söker du vegansk, laktosfri choklad kanske det här kan vara ett alternativ för dig. Prova och återkom.

Betyg 2,5 av 5 sockerbitar.

Fazer Oat Choco

Så mycket hasselnötshack finns det i chokladkakan.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.