Est Cola

Est Cola

Efter ett hett tips, likt Palmevapnet och Leif GW, kommer Sockerbiten över den läckra fulcolan Est Cola från Thailand. Dessutom billig och i glasflaska med skruvkork.

Est Cola är härligt brunröd med en distinkt doft av kryddig kola, med inslag av kanel och knäck. Oroväckande lite bubblar det när man häller upp läsken, kanske skruvkork i plast inte är optimalt. Den svaga kolsyran gör dock Est Cola enormt lättdrucken och len i strupen, men ganska vass mot tungan.

Läsken är enormt rund i smaktonerna och har ett djup av bränd kola. Sötman är perfekt och balanserar på en knivsegg på gränsen till att vara för söt i förhållande till smaken. Likt Pepsi och Uludag är Est Cola lite uppkäftig med sin extra sötma. Vidare ackompanjerar rejält kryddiga toner sötman och den rustika kolasmaken. Emellanåt blir kolan mörk som vuxen fudge i smaken.

Est Cola blir godare och godare för varje klunk med en imponerande kvalitativ sötma. Ibland känns läskeblasken lite obalanserad och avslagen, men det kommer man lätt över. Est Cola är onekligen en överraskande bra fulcola.

Vad kostar Est Cola och var köper jag den?

Pris 10 kr.
Inköpsställe: Asian Market, Stockholm.
Rekommendation: Spring och köp.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.