Dunkin’ Donuts

Dunkin' Donuts

Dunkin’ Donuts har funnits ett tag i Sverige och finns nu på två ställen, i Täby Centrum och Skärholmen centrum. Detta blir en samlingsrecension av upplevelsen då det finns massvis av smaker att välja på. Efter mindre bra upplevelser av Dunkin’ Donuts i home of the free, USA, är förväntningarna lågt satta. Ett sexpack med munkar kostar 79 kronor och det känns ändå överkomligt. Är det charmigt eller klyschigt att expediten pratar amerikansk engelska? Man får iallafall känslan av att vara en globetrotter.

Dunkin' Donuts sexpack

Blandade smaker i ett Dunkin’ Donuts sexpack med munkar.

Smakerna som trillar ned i den stiliga papplådan med en stor Dunkin’ Donuts-logo på varierar från karamell till äpple. Det man slås av är den kraftiga aromen av frityr och fett, både lockande och oaptitligt på samma gång. Kristyren på toppen av munkarna är rejält söt likt en enda stor platta av sockerlag, i vissa fall med en lätt smaksättning. Vissa variationer finns, bl.a. i form av en fantastisk kolasås som är galet kladdig och i form av krispiga kaksmulor.

Dunkin' Donuts i genomskärning

Boston Creme – så ser den ut i inuti.

Dunkin’ Donuts levererar skönt färska och sega munkar som även är fluffiga på ett kompakt sätt. Själva munken smakar mest fett men det körs ändå över av all chocksötma som både topping och fyllning står för. Fyllningarna varierar mellan kräm och sylt och är smakrika med fokus på sylt och en lätt syrlighet. Dunkin’ Donuts munkar lägger sig som en klump i magen och ger upphov till dåligt samvete, men det är ingen anledning till att inte ta en tugga till. Dunkin’ Donuts överraskar positivt och kan vara rejält beroendeframkallande tack vara sitt fett och sötma. Munkarna känns dock allt annat än naturliga, även om färgsättningarna är glada.

Vad kostar Dunkin’ Donuts munkar och var köper jag dem?

Pris 17 kr/st.
Inköpsställe: Skärholmen centrum.
Rekommendation: Runda av fikat med en munk vettja.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.