Dumle Gingerbread Gräddglass

Dumle Gingerbread Gräddglass

Julen närmar sig med stormsteg i vanlig ordning och i frysen finns nyheten Dumle Gingerbread Gräddglass. Godisen har funnits i flera år och nu kommer glassen, en naturlig utveckling kan tänkas.

Glassen doftar lätt av pepparkaka och ser inbjudande ut trots att glassbasen är beige till färgen. Där i finns ju även kolarippel och några mörka prickar. Dumle Gingerbread Gräddglass är lite väl lätt, en hel del luft har nog vispats in här.

Kolasåsen ska visa sig vara höjdaren i denna glass. Den är seg i konsistensen och har en god smak av bränd kola med en rund och fin sötma. Glassbasen är i övrigt fylld med något mörkt kross som smälter på tungan, det mest troliga är att det handlar om choklad men det behövs det mycket kross för att identifiera. Underligt val, det hade varit mer angenämt med pepparkakssmulor. Men jag förstår kopplingen till Dumles chokladöverdrag.

Glassbasen i Dumle Gingerbread Gräddglass är fluffig och gräddig och smakar både ingefära och kanel i eftersmaken. Detta är en reko glass men det finns många förbättringspunkter att ta tag i till nästa år.

Vad kostar Dumle Gingerbread Gräddglass och var köper jag den?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: City Gross. Kolla MatHem.se
Rekommendation: Kan varken rekommendera eller avråda från denna skapelse.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Gräddglass

Man kan se kolarippeln i Dumle Gingerbread Gräddglass.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.