Delicacaoboll Havssalt & Karamell

Delicacaoboll Havssalt & Karamell

Ett av de senaste tillskotten i Delicatos nyttiga familj är Delicacaoboll Havssalt & Karamell. Något som självklart måste provas, mest på grund av ordet salt. Och faktumet att de heter Delicacaoboll och inte Delicatoboll.

Chokladbollarna doftar enormt mycket kaffe, något som till viss del återfinns i smaken också. Konsistensen är oväntat mjuk och degig med en sockrig karaktär. Normalt är Delicatobollar ganska kompakta, medan denna rackare är lös och rent av fluffig. Kanske är det saltet som löser upp den lite. Vi återkommer till saltet.

Delicacaoboll Havssalt & Karamell smakar mycket choklad och kaffe i grunden. Toppingen av karamellströssel smakar inte mycket alls tyvärr. Bitarna är mest i vägen och hamnar oftast på golvet eller över dina kläder.

Tyvärr lyser saltet med sin frånvaro, i alla fall smakmässigt. Blundar du och koncentrerar dig så kommer du känna av sältan i eftersmaken eller på slutet av varje tugga.

Sammanfattningsvis så håller inte Delicacaoboll Havssalt & Karamell vad den lovar, då både karamell och salt inte vill prestera. Stort plus för färskheten och den degiga känslan dock.

Vad kostar Delicacaoboll Havssalt & Karamell och var köper jag dem?

Pris ca 27 kr.
Inköpsställe: Hemköp, Farsta. MatHem inom kort.
Rekommendation: Ställ inte förhoppningarna till saltet för högt.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Chokladbollar

Så ser de ut, de mytomspunna bollarna vid namn Delicacaoboll Havssalt & Karamell.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.