Dang! Root Beer

Dang! Root Beer

Dang! Root Beer kommer i en lika enkel som stilig flaska, dessutom är läsken lika mörk som flaskan. Det bubblar friskt och ovanligt vasst när vi häller upp Dang! Root Beer i ett brett glas som låter dofterna få stiga mot himlen och näsborrarna. Det är onekligen sting i Jenkadoften vilket gör att det kittlar i näshåren.

När glaset möter läpparna och Dang! Root Beer rinner över tungan är det en oväntat svag smak man upplever med tanke på den kraftiga aromen. Det smakar klassiskt av Jenka blandat med bränt socker, kryddor, tandkräm och mint.

Sötman är helt underbar men tungan domnar nästan bort av all mint. I eftersmaken bjuder Dang! Root Beer på lite gummikänsla, men det är inget som stör. Dang! Root Beer växer efter varje klunk och man kan snabbt konstatera att detta är arketypen för en klassisk root beer, varken mer eller mindre.

Vad kostar Dang! Root Beer och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Soda Nation.
Rekommendation: Dang dude, kör bara!

Betyg 4,25 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.