Daim Liquorice

Daim Liquorice

När du ska lokalisera Daim Liquorice är det bara att sniffa upp spåret av lakritsdoft som den ger ifrån sig. Det är på gränsen till galet hur mycket den luktar. Tyvärr för er som gillar lakrits gäller inte samma sak för smaken. Desto bättre för Sockerbiten som inte gärna äter lakritsblandningar.

I grunden är Daim Liquorice självklart en vanlig god Daim. Smakspåren av lakrits finns i knäcken som smakar lite extra bränt och har en vassare ton. Annars är det bara aromen som sticker ut, vilket även påverkar eftersmaken med en klang av lakrits.

Vill du ha tryck i din lakrits så blir nog Daim Liquorice en besvikelse. Just nu säljs den dessutom ganska dyrt och exklusivt på Pressbyrån. Men det kan ni nog sniffa er till vid det här laget.

Vad kostar Daim Liquorice och var köper jag den?

Pris 16 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån. Snart MatHem.se.
Rekommendation: Inhalera bara om du gillar lakrits.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka

Daim med lakrits! Limited edition dessutom. Wow!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • L

  hej, detta har inget med förra inlägget att göra utan jag har en helt annat fråga….hur skiljer sig salted caramel hägendaz från salta karamell från Mormor magda och vilken är bäst?
  (jag har läst dina recensioner men skulle gärna vilja ha en direkt jämförelse.

  Undrar även om du tycker att det skiljer mycket på alla olika kakdegsglassar som finns på marknaden? Har mormor magras kakdeg “vanliga” kakdegsbitar som ex BJ eller är de mer chokladaktiga?

  Tack på förhand!

  • Nu ska vi se om vi kan reda ut frågetecknen :)

   Häagen-dazs salta karamell innehåller salt kolasås och hårda knäckbitar medan Mormor Magdas är en slät salt kolaglass. Mormor Magdas är ganska mycket mer salt, så det är två helt olika glassar egentligen. Mitt tips är att blanda dem, en skopa från varje är som en dröm.

   Tycker kakdegsglassarna kan skilja avsevärt i kvalitet, framförallt på kakdegsbitarna. Mormor Magdas och BJ är bland de bästa såklart. Tror inte det är choklad i själva degen, men ofta verkar kakdegsglassar ha hårda bitar av mörk choklad nedblandat, något jag inte alltid förstår mig på :)

   Hoppas du fick bra svar!

   • l

    aha, då förstår jag bättre tack! Tycker du mormor magdas kakdeg skiljer sig mkt från BJ eller är de typ samma? Är det värt att försöka få tag på en mormor magdas?

    • Jag tycker de skiljer sig en del, dels i känslan i själva glassbasen, och i innehållet :) värda att prova tycker jag! Ett riktigt favoritglassmärke.

     • l

      ok…kanske värt att beställa hem då =)

      ok, nu ska jag vara lite jobbig å fråga en grej till nr jag ändå har dig på “tråden”
      …kollade på mathem och blev lite intresserad av även regnbågsglassen (Mormor magda)…men såg att det också var kola…skiljer den sig mycket från salt karamell eller är de rätt lika (såg att det var havssalt i regnbågen)? Är det bitar i regnbågs eller är den också rätt slät?

     • Den har lite småbitar om jag inte minns fel, men är ganska lik salta karamell. Båda är toppen!

     • l

      ok, kanon!
      tack för alla svar =)

 • Björn Rosengren

  För mig, som gillar lakrits men inte är helt förtjust i Daim, var det här en riktig fullträff! Som du skriver hade den kunnat smaka lite mer vid själva tuggan, men doften i samklang med eftersmaken gör det till en himmelsk chokladbit!