Coca-Cola Strawberry

Coca-Cola Strawberry

Coca-Cola Strawberry från Japan har en oväntat tråkig flaska men en rolig smak. Jordgubbe är säsongens smak och den här gången har den dessutom letat sig hela vägen till en svensk butik.

Läsken doftar konstgjord frukt eller bär, lite som godis som är svår att placera på doftskalan. Färgen är klassiskt brun.

Colasmaken är avgrundsdjup med en enorm sötma. Det är nästan en för stark och mörk smak av bränd sirap vi bjuds på här. På gränsen till att det ger vibbar av sötningsmedel.

Jordgubbssmaken påminner om koncentrerad saft eller sylt. Men i nästa klunk smakar det mer som godis eller en tårta. Det är inte alls en så finstämd smak som man är van vid att japansk läsk bjuder på. Här har man inte sparat på krutet.

Även om det här inte är Coca-Cola Japans bästa smakkombination hittills är det alltid roligt att testa vad de hittar på. Nu är det bara att se fram emot nästa säsongs smak. Vad tror ni att det blir?

Vad kostar Coca-Cola Strawberry och var köper jag den?

Pris ca 39 kr.
Inköpsställe: Tasty America (Sverige, 10% rabatt med kod SOCKERBITEN) och EXO Japan (Japan)
Rekommendation: Denna är det okej att hoppa över, trots att den är från Japan. Men nu när den finns i Sverige bör den ändå provas ju!

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.