Coca-Cola Starlight

Coca-Cola Starlight

Coca-Cola Starlight är den första smaken i Coca-Colas nya Creations-serie. Den är Space Flavored och det har talats om smak av sockervadd, bär och marshmallows. Vi får se vad den lilla söta burken bjuder på.

Som grädde på moset har smaken precis lanserats i Europa med namnet Coca-Cola Intergalactic Zero Sugar. Den finns i Norge och Storbritannien och verkar inte kunna bjuda på någon version med socker. Denna burk kommer från USA och är sötad med majssirap. Mums.

Starlight ska visa sig vara en komplex smak som vi nu ska försöka dechiffrera. Det smakar lite olika för varje gång man dricker den nämligen.

Först färgen, som är djupt vinröd. Sedan doften, som påminner om brända mandlar och pepparkaka.

Sist men inte minst smaken, som skiftar mellan pepparkaka och sockervadd mellan klunkarna. Sötman är extra djup och härligt sliskig och påminner om bränt socker. Dessutom finns en lätt kryddighet och spår av vanilj. Efteråt får man smakhallucinationer av mint och chili. Helt underbart är det.

Till sist sitter man med en tom burk framför sig och undrar vad det är man precis druckit upp. Sedan öppnar man nästa burk.

Det känns som att Coca-Cola har sneglat på Pepsis melodi att smaksätta rejält och inte snåla med det som utlovas. Vi får hoppas att hela Creations-serien gör samma sak.

Vad kostar Coca-Cola Starlight och var köper jag den?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: USA (Tack Dan!). Pssst … Håll utkik i maj hos butiker som ICA Maxi, Hemmakväll, Coopers Candy m.fl.
Rekommendation: Släng dig över den så fort det går!

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.