Coca-Cola Georgia Peach

Coca-Cola Georgia Peach

I Sverige kommer det bara nya smaker på zero- och lightcola, medan i Japan och USA kostar man på att laborera med rörsocker och smaksatt Coca-Cola vilket i detta fall resulterat i den smått fantastiska Coca-Cola Georgia Peach.

Glasflaskan är stor och tung och den snygga texten är tryckt direkt på glaset, kvalitetskänslan infinner sig direkt.

Läsken skummar friskt och en tydlig arom av persika sprider sig. Doften påminner om både persikogodis, glass och vaniljcola. Sötman är rund och fin, en alldeles underbar blandning av vaniljsocker och rörsocker.

Coca-Cola Georgia Peach smakar fruktigt och lite sliskigt på samma gång. Som en blandning av mogna persikor och godispersikor. Fruktsmaken är perfekt avvägd och tillsammans med den goda colagrunden blir det en fin kombination.

Kolsyran är oväntat vass för att vara amerikansk, tungan måste nästan vänja sig för att ta in alla smaker.

Coca-Cola Georgia Peach balanserar varsamt på gränsen mellan barnslighet och vuxenlivet. Helt enkelt underbart. Nu får vi hoppas att Coca-Cola Sverige tar hit något liknande koncept. Kanske Coca-Cola Umeå Cloudberry (ping @hjortrongranat).

Vad kostar Coca-Cola Georgia Peach och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Chicago, USA. Tack syrran! Kanske hos Soda Nation om vi tjatar tillsammans?
Rekommendation: Köp, bara köp. Om du kommer åt.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.