Cadbury Creme Egg

Cadbury Creme Egg

Även om påsken är slut så finns det alltid tid att testa en klassiker, nämligen Cadbury Creme Egg. Detta godisägg finns ju, likt Kinder, tillgängligt året runt. Ägget doftar extremt sött av choklad och socker, vilket inte är så konstigt med tanke på hur ett Cadbury Creme Egg är uppbyggt.

Ytterst finns ett tjockt skal av mjölkchoklad som är ganska svårsmält. Smaken på mjölkchokladen är dock fin och sötman skjuter i taket. Men det är ändå inget mot vad fyllningens dito gör. Den vita och gryniga massan, lätt rinnande och seg, bränner hål på vilka tänder som helst med sin sötma.

Äggvitan i Cadbury Creme Egg är inte helt olik florsocker blandat med vatten. Förutom faktumet att en äggula finns på plats och som genast gör upplevelsen mycket roligare.

Kanske borde man äta Cadbury Creme Egg med kniv och gaffel då kladdet som når in i händernas alla vrår inte är barmhärtigt någonstans. Sammanfattningsvis kan upplevelsen av ett Cadbury Creme Egg beskrivas som socker med socker, toppat med lite mer socker. Det var längesedan något var så brännande sött för tändernas emalj.

Vad kostar Cadbury Creme Egg och var köper jag dem?

Pris ca 10 kr.
Inköpsställe: The English Shop, Söderhallarna.
Rekommendation: Vad ska man säga, förtär på egen risk. Undertecknad har redan bokat tid hos tandläkaren.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Ägg delat på mitten

Bevis på att ”äggulan” existerar i ett Cadbury Creme Egg!

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.