Ben & Jerry’s Topped Love is …

Ben & Jerry's Topped Love Is ...

Ben & Jerry’s Topped Love is … verkar ha fått mest ris i en hel del omdömen, men Sockerbiten håller inte med. Denna härligt rosa skapelse är riktigt barnsligt god och beskrivs såhär:

Buttery Brown Sugar Ice Cream with Pink Salted Caramel Cups, a Cookie Swirl, a Pink Topping & Chunks.

Det finns ingen doft som avslöjar något, istället är det smaken som bjuder till. Det ska sägas direkt, det absolut bästa med Ben & Jerry’s Topped Love Is … är de små godisbitarna fyllda med salt kolasås. Sältan och sötman fyller smaklökarna med fröjd. Denna kolasås får gärna Ben & Jerry’s använda sig av mer.

Överst finns ett tjockt lager av vit choklad med rosa färg. Det är gott och sött, som förväntat. Själva glassbasen är det tråkiga med denna glass och kanske det som fått vissa att se rött.

Glassbasen smakar helt enkelt inte särskilt mycket, trots att den är utblandad med bruna sockerkristaller. Den är mest söt och med inslag av vanilj. Därför har virveln av kakdeg ett tacksamt jobb och förgyller glassen på ett bra sätt med sin konsistens och goda sockriga degsmak. Kakdeg kan de i alla fall.

Förutom glassbasen så är alla smakkomponenter fantastiskt goda, men de smälter inte ihop till en enhet på samma sätt som många andra glassar gör. Istället får vi nöja oss med små smakexplosioner av salt kolasås, kakdeg (eller om det faktiskt är kaksmulor) och vit choklad. Och det blir faktiskt alldeles förträffligt gott.

Ben & Jerry’s Topped Love is … är barnsligt söt och är nästan mer godis än glass.

Vad kostar Ben & Jerry’s Topped Love is … och var köper jag den?

Pris ca 58 kr.
Inköpsställe: ICA Maxi. Kanske MatHem.se senare.
Rekommendation: Tro inte på alla negativa recensioner, ge den en chans.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Glass

Med toppen intakt!

Glass igen

Med toppen öppen!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.