Ben & Jerry’s Sundae Oh My! Banoffee Pie!

Ben & Jerry's Sundae Oh My! Banoffee Pie!

Ben & Jerry’s Sundae Oh My! Banoffee Pie! är en av fyra syskon i Ben & Jerry’s nya Sundae-serie och den som Sockerbiten är mest peppad på, utan konkurrens. Kan den påminna om favoriten Ben & Jerry’s One Love / Satisfy My Bowl? Beskrivningen låter i alla fall riktigt lovande:

Banana with Chocolatey Caramel Cups & Cookie Swirls, Topped with Creamy Whipped Ice Cream, Caramel Swirls & Chocolatey Chunks.

Först måste vi adressera själva nyheten, nämligen toppen som är gjord av mjukglass. Den är snyggt virvlad med kolasås och toppad med mörka chokladbitar. Mjukglassen är fluffig och lätt att skopa upp. Skeden möter motstånd först någon centimeter ned, när den stöter på glassbasen.

Mjukglassen har en skönt seg konsistens men smakar inte mycket mer än sött och lite vanilj. När den smälter påminner den om uppvispat ägg i smak och konsistens. Kolasåsen är lite anonym och behöver blandas med kaksmulorna för att komma till sin rätt.

Glassbasen har en lätt smak av konstgjord banan, vilket passar helt underbart bra ihop med kolasås och de salta kaksmulorna. För övrigt är kaksmulorna ganska torra, som rippel funkar det bättre att blanda den med kolasås som i föregångaren One Love.

Chokladbitarna är mörka och lite beska. Men emellanåt får man tag i en kolafylld chokladpralin, som en glad överraskning med skönt krispigt yttre och kletigt inre.

Även om mjukglassen är ett roligt och nytt inslag, hade Sockerbiten föredragit att ha hela bunken fylld med de perfekt salta kaksmulorna, bananglass och kolasås.

Vad kostar Ben & Jerry’s Sundae Oh My! Banoffee Pie! och var köper jag den?

Pris ca 79 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll och Foodora. Pressbyrån, 7Eleven, OKQ8 får in den inom kort också. Övriga butiker vecka 11.
Rekommendation: Mycket god, men vänta tills priset gått ned med minst 20 spänn.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Ben & Jerry's Sundae med banan

Så ser den mjuka toppen av Ben & Jerry’s Sundae Oh My! Banoffee Pie! ut.

Ben & Jerry's Sundae Banoffee Pie!

Bananglass, kolasås, kakvirvel och chokladbitar!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.