Ben & Jerry’s Coconutterly Caramel’d

Ben & Jerry’s Coconutterly Caramel'd

Efter många tips om att Ben & Jerry’s Coconutterly Caramel’d skulle vara en riktig höjdare är det dags för Sockerbiten att testa.

Glassen doftar som en kokosboll och i den finns många stora och ojämna bitar av hård mörk choklad och en virvel av kolasås och kakdeg. Virveln är helt underbar och så gott som identisk med den som finns i favoriten Ben & Jerry’s One Love. Söt och seg kola blandas med krispigt och sötsalt kakdeg. Fantastiskt.

Glassbasen är enormt gräddig i konsistensen med mycket smak av kokos och vanilj. Som en lite vattnig kokosboll. Det finns dock en bismak som är svår att placera och som skapar en kemisk känsla på tungan ganska långt efter tuggan är svald.

Glassbasen fyller upp magen något enormt och skapar gaser, rejält. Underligt. Trots att Sockerbiten inte är någon fantast av kokos så funkar Ben & Jerry’s Coconutterly Caramel’d. Mest tack vare den underbara virveln och faktum att det mest smakar kokosboll. Som ett fryst bakverk.

Vad kostar Ben & Jerry’s Coconutterly Caramel’d och var köper jag den?

Pris ca 69 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Älskar du kokosbollar till kaffet? Älskar du kolasås och kakdeg? Kör, bara kör!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Glassburk

Vegansk glass med kolasås och ojämnt hackade chokladbitar och kakdeg.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.